Bu yazıyı dinlemek için tıklayınız
Çocuklarımızın düzenli bir sportif etkinlik içerisinde bulunması, onların enerjilerini doğru bir yönde kullanmayı öğrenmelerinin yanı sıra, daha fazla sorumluluk alabilmelerini ve takım çalışmasına daha iyi adapte olabilmelerini de sağlamaktadır.
Bu, sadece fiziksel aktivitenin değil, aynı zamanda kişisel gelişiminin de bir yansıması…
Bu aktivitelerle çocukların sosyal becerilerinde de belirgin bir artış gözlemliyoruz. Takım arkadaşlarıyla uyum içinde çalışma yeteneği onların çevreleriyle daha güçlü bağ kurmasına ve sosyal ilişkilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor.
Ailenin ve çocuğun bu sürece olumlu bir şekilde yaklaşması ve çaba göstermesi, başarıdaki en büyük etken…
Yakın zamanlarda çalıştığım bir velimin bu konudaki deneyimini benimle paylaşmasını istedim. İşte onun yazdıkları;
“Oğlumun derslerdeki dikkat sorunları ve evdeki huzursuzluğu beni endişelendiriyordu. Durumu, okuldaki rehber öğretmenimizle görüştüm. Oğlumun enerjisinin doğru bir kanala yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“Belki de spora yönlendirmeyi düşünmelisiniz. Fiziksel aktivite, hem enerjisini atmada yardımcı olabilir hem de dikkatini toplamasına katkıda bulunabilir," dedi.
Bu öneri, benim için bir ışık oldu. Oğlumun içindeki potansiyeli sporla keşfetmek için adım atmaya karar verdim. Rehber öğretmenimizin bu önerisi, oğlumun yaşadığı sorunlara bir çözüm olabilir mi diye düşündüm.
Spora başlamamız biraz zaman aldı. Oğlum, başlangıçta alışık olmadığı bir düzen ve disiplinle karşılaştı. Ancak, rehber öğretmenimizin tavsiyesiyle ısrarla devam ettik ve ısrarımız oğlumdaki olumlu değişikliklerle bize geri döndü.
"Rehber öğretmenimizin ve okuldaki beden eğitimi öğretmenimizin de tavsiyesiyle onu basketbola yönlendirdik. Basketbol, onun için mükemmel bir seçim oldu. Hem fiziksel aktivite hem de takım ruhu, oğlumun davranışlarına çok olumlu etkiler yaptı."
"Derslerdeki dikkat sorunları zamanla azaldı, evdeki huzursuzluğu yerini mutluluğa bıraktı. Haftada 2 gün devam ettiği antrenmanlardan sonra daha dengeli ve odaklanmış bir çocuk haline geldi."
"Rehber öğretmenimizin bu önerisi, onun sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da gelişmesine katkıda bulundu. Şimdi, enerjisini yönlendirebildiği ve sosyal becerilerini geliştirebildiği bir ortamda büyüyor."